„Întuneric în culori” în Training Camp 17

6 națiuni, 6 zeități și peste 100 de adepți s-au adunat timp de 4 zile în Training Camp pentru a crea cea mai memorabilă experiență pentru cei mai pasionați tineri de teatru.  Sub numărul 17 al ediției găsim noi oameni, noi experiențe și noi aventuri, în aceeași atmosferă legendară. Astfel, vă invităm să aruncați o privire în cartea cu memorii al unuia dintre cele mai intense weekenduri din viața scriitorilor poveștii I.D. Fest.

Legenda renaște la Durău

Cu Martie bătând la ușă, ne-am îmbarcat într-o călătorie formatoare, care avea să ne arate cât de ușor un străin poate să îți devină prieten. Înarmați cu simbolurile națiunilor convocate, floarea de cireș (Japonia), fulgerul (Grecia), armura de gladiator (Roma), ochiul lui Horus (Egipt), lampionul (China) și vulturul (Mexic), am cotropit Durăul, fiind întâmpinați de zeitățile reprezentative și strămoșii acestora: șefii departamentelor și trainerii.

Având în suflet focul arzător al curiozității, am descoperit camerele împodobite de meșteșugarii egipteni, cunoscuți și sub numele de ITS. Pe holurile cabanelor se simțea tensiunea apropierii renumitului Speed Dating: bătălia între timp și cunoaștere. Aveam să înfruntăm provocarea de a ne descoperii unul pe altul, fiind constrânși de minutele care se scurgeau în clepsidră. La doar o bătaie din palme, cadrul se schimba, toată lumea visând la a descoperi…

O frântură din lumea departamentelor

Epuizați, dar oarecum energizați de ideea divertismentului, ne-am adunat în sala de proiecție pentru a urmări legendele relatate de fiecare departament. Pregătirea a fost riguroasă, dar presărată cu amuzament și tensiune. Efortul a fost unul colectiv, creând o legătură și mai strânsă de colegialitate. Filmulețele au fost reprezentative, dezvăluind mici sclipiri de personalitate și originalitate.

Organizatori a festivalului

Reacțiile au fost pe măsură, stârnind până și în rândul strămoșilor un chicot de amuzament. Timpul se arăta feroce în fața dorinței noastre de mai mult, căci eram cuprinși în valuri de emoții. Concurența a devenit cu adevărat incitantă în cadrul confruntării dintre națiuni, organizată tot de meșteșugarii egipteni. Dar asta nu înseamnă că nu a existat colaborare, căci…

Mitologiile se întâlnesc  la workshopuri

De la prima cântare a păsărilor, până la ultimul apus de soare, ne-am dezvoltat împreună prin intermediul activităților colective, dar și restrâns, la nivel de departament. N-am fi crezut niciodată că o cădere liberă poate fi atât de relaxantă și că brațele unui străin pot oferi atât de multă siguranță. Pânzele de păianjeni și vulcanii nu ni s-au mai părut atât de înfricoșători, workshopurile de încredere demonstrându-ne că orice poate fi posibil cât timp ai lângă tine persoanele potrivite.

Organizatori într-o sesiune de workshopuri

Totuși, nimic nu se compară cu intimitatea și atmosfera caldă a activităților dedicate departamentelor. De la lupte amicale, până la sesiuni de workshopuri emoționante acompaniate de lacrimi și muzică ambientală, jocurile ne-au îndemnat spre a ne deschide sufletele. Ne-au demonstrat că nu suntem singuri și că avem o echipă pe care ne putem baza. Despre asta este experiența Training Camp, care ne-a lăsat încă o dată cu…

O lacrimă înainte de final

După ce am experimentat împreună oboseala, fericirea, melancolia și responsabilitatea, a venit timpul să ne luăm din nou rămas bun. Ne-am adunat în aceeași cameră în care a început totul, sala de proiecție, dar de data aceasta nu pentru a viziona mici povestiri, ci pentru a împărtăși momentele de final. Am ascultat păreri, am oferit sfaturi și ne-am strâns încă o dată mâna.

Un ultim moment de sinceritate a încununat experiența și ne-a oferit ocazia de a mulțumi în taină celor cărora au făcut o diferență în parcursul nostru. Am scris mici bilețele, sub umbra anonimatului sau în plină lumină, pe care le-am așezat cu grijă în pliculețele colegilor noștri. Fiind gata de a tăia panglica de final, am comemorat o ultimă clipă cu o poză de grup: cele 6 națiuni împreună.

Astfel, un nou capitol din legenda I.D. Fest se încheie, însă nu într-o notă tristă, ci cu speranța unui viitor promițător. Am venit mânați de curiozitate și am plecat cu un freamăt în suflet, fredonând melodia „Întuneric în culori”. Iar experiența Training Camp poate să devină și pentru tine o vibrație colorată într-o lume monotonă, însă numai dacă dai glas creativității și pasiunii. A 17-a ediție se încheie aici, fiind răsunătoare prin „ingeniozitate în Antichitate”.

Articol redactat de Ilaria Puiu și Delia Poiană