Asociația Ingenious Drama

Asociația Ingenous Drama s-a înființat în 2009, cu scopul de a asigura continuitatea Festivalului Național de Teatru pentru Tineri I.D.Fest, fondat de tineri voluntari pasionați de teatru în 1997. De-a lungul anilor, sub egida asociației au fost organizate o multitudine de proiecte, cu scopul de a promova educația non-formală, precum și pasiunea pentru teatru și arte creative, în rândul cetățenilor orașului Bacău și nu numai.

Cele mai cunoscute proiecte ale Asociației Ingenious Drama

Festivalul Național de Teatru pentru Tineri I.D. Fest

Cel mai longeviv proiect ce se desfășoară sub egida Asociației Ingenious Drama este Festivalul Național de Teatru pentru Tineri I.D. Fest. Este unul dintre primele festivaluri de teatru tânăr din țară și una dintre primele inițiative de educație non-formală prin practicarea artelor spectacolului, și a managementului și organizării de evenimente culturale.

Festivalul este organizat anual de o echipă de tineri liceeni din Bacău, cu sprijinul unor voluntari mai experimentați. I.D. Fest a fost mereu un festival profesionist organizat de amatori pentru amatori.

Cu fiecare ediție, evenimentul a continuat să crească, iar generațiile de organizatori au predat ștafeta, formându-se astfel un sistem organic de educare prin competențe specifice, care vin în completarea educației academice.

De-a lungul anilor, nume importante din lumea teatrului au participat la I.D. Fest, atât ca traineri pentru tinerii actori amatori, cât și ca parte din juriul I.D. Fest. Nume precum: Victor Ioan Frunză, Coca Bloos, Dana Voicu, Dana Dogaru, Isabela Neamțu, Ștefan Peca, Mihaela Ularu, Doru Mareș, și Marian Râlea.

Trupe de tineri liceeni pasionați de teatru din toată țara participă la I.D. Fest. Pentru aceștia organizăm ateliere susținute de actori profesioniști.

Spectacolele tinerilor actori, precum și o selecție de spectacole invitate, sunt deschise publicului larg din orașul Bacău.

Ingenious Film Festival

Ingenious Film Festival este un proiect desfășurat sub egida organizației Ingenious Drama. Prin intermediul acestui proiect, organizăm anual proiecții de film pentru cetățenii orașului Bacău. Acestea se desfășoară fie în aer liber, fie în incinta Teatrului Municipal Bacovia din Bacău.

I.D. Fest Community

Proiectul social I.D. Fest community se adresează publicurilor defavorizate din orașul Bacău. Peste 30 de copii cu nevoi speciale sau din medii defavorizate din Bacău au participat deja la activități de dezvoltare personală prin ateliere interactive de creație și artă teatrală.

Păpușa Pogany by Ilinca Istrate la Centrul de Zi pentru Copilul cu Nevoi Speciale din Bacău

Tot prin intermediul acestui proiect, am reușit să organizăm spectacole de teatru profesionist în cadrul Penitenciarului din Bacău. Întrucât misiunea noastră este să facem teatrul și educația non-formală accesibile pentru toți, vom continua să organizăm cât mai multe astfel de evenimente pentru persoanele defavorizate din orașul Bacău.

Backstage Boys la Penitenciarul din Bacău

ZidArt

ZidArt este un proiect de regenerare urbană prin street art, în cadrul căruia ne propunem să dărâmăm zidurile dintre noi, colorându-le pe cele din jurul nostru. În fiecare an ne propunem să abordăm teme care animă dezbaterile publice- de la incluziune socială și combaterea discriminării, la mediu și sustenabilitate.

Ce a adus nou și inedit ZidArt?

  • Prima pictură din România adresată persoanelor nevăzătoare tradusă în limbaj Braille: Intuiția lui Obie Platon
  • Vopseaua purificatoare de aer cu care au fost realizate picturile. Astfel, am transformat Bacăul în capitala europeană a respiratului în culori. Sau, mai simplu spus, în oraşul cu cele mai multe picturi purificatoare de aer din Europa.
  •  Într-o singură ediție, am reușit să schimbăm fața a 10 clădiri. 10 dintre cei mai buni artiști urbani din România au colorat 1100 mp de ziduri gri. 1100 mp care purifică acum aerul și bucură zi de zi trecătorii.

Pentru mai multe informații despre acest proiect, te invităm să accesezi site-ul ZidArt.

Contact

Pentru mai multe informații despre Asociația Ingenious Drama și proiectele noastre, ne puteți contact la adresa de e-mail contact.idfest@yahoo.com.

Persoane de contact

Bejan George Bogdan – Președintele Asociației Ingenious Drama

Telefon: +40 744 210 777

Neacșu Cristian – Manager Proiect I.D. Fest

Telefon: +40 723 378 300

Popa Lucian – Manager Proiect ZidArt

Telefon: +40 748 910 707

Leave a Reply

Your email address will not be published.