Singur de Valentine’s Day

Inimioare învelite în ciocolată rafinată de diferite arome, umplute cu dragoste și migdale sau dulciurile reambalate care au rămas din perioada Crăciunului, ziua de 14 februarie poate fi catalogată drept ziua opiniilor împărțite.

Valentine’s day este o sărbătoare a întregului, a cuplurilor, puțin prea comercializată, care ne lasă pe restul cu un gust amar, deoarece ne face să ne simțim singuri, nesiguri și demni de a-i judeca pe ceilalți. Dar de ce nu am putea să alegem și noi să petrecem “sărbătoarea ursuleților de pluș” într-un fel mai haios și mult mai diferit de restul perechilor care și-au găsit jumătatea?!

“Singur de 14 februarie” poate rămâne o metaforă prin îmbinarea filmelor, brioșelor și a celor mai buni prieteni…o vineri seara petrecută la un concert sau într-o cafenea călduroasă! Nu trebuie să fii înțepat de săgeata lui Cupidon pentru a avea parte de o zi specială, dragă inimii și apetitului tău!

Prinzând clișeic denumirea de Ziua Iubirii, 14 februarie nu reprezintă decât un prilej de a ne limita ocaziile de a ne simți iubiți spontan cu sau fără o ocazie banală care doar să ne alinieze într-un șir cu restul.

Iubirea, prin simplitatea si totuși ambiguitatea sensului său nu necesită pretext pentru a fi celebrată sau pentru a fi resimțită mai mult sau mai puțin doar pentru că i s-a impus o dată. Ești singur? Perfect. Ziua iubirii comemorează importanța acestui sentiment pentru existența umană, dar dragostea, cuprinde în sfera sa și iubirea de sine, aprecierea lucrurilor pe care le faci cu drag in fiecare zi, doar pentru că așa îți place si așa ești tu..

Singur de Valentine’s Day îți oferă încă un motiv de a te simți iubit pentru că dacă stăm să ne gândim așa, dintre atâția oameni câți au învățat să-și iubească viața fără scuze? Am venit singuri în viață, dar fericiți și tot așa trebuie să și plecăm, și atunci ce ne impiedică să sărbătorim Ziua Iubirii cu un prieten și nu un iubit? Până la urmă, prietenia este cea mai pură iubire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.