Categories
Blog

Pregătiri pentru I.D. Fest 24, din persepectiva trupelor

Se apropie sfârșitul verii și odată cu el, ediția 24 a Festivalului Național de teatru pentru adolescenți I.D. Fest. Anul acesta vor juca pe scena Teatrului Municipal Bacovia trupele: Amprente Brașov, Atelierul de teatru Botoșani, Heavenly Hell Timișoara, Drama Club Botoșani, Victory of Art București, trupa Mircea Albulescu Câmpina, In the spot Bacău, A.C.T. Bacău, Transparency Bacău, Nobody’s Group Bacău, Aici Constanța, 3.14 Buzău. 

Curioși fiind, am întrebat trupele cum se pregătesc pentru participarea la festival, ce așteptări au și ce ar dori să experimenteze ediția aceasta. Iată câteva dintre răspunsurile lor:

Drama Club Botoșani

Pregătirile înainte de festival sunt întotdeauna pline de vibe-uri bune și energie pentru că la fiecare repetiție venim cu gândul că vrem să fie cel mai bun spectacol al nostru! Încălzirile de dimineață nu lipsesc, la fel ca la I.D. Fest, pe terenul de sport. De anul trecut festivalul ne-a intrat la suflet și suntem foarte entuziasmați să trăim această experiență din nou. Poate ediția aceasta o să cunoaștem mai mulți oameni, o să ne facem mai mulți prieteni cu aceeași pasiune ca a noastră!

Amprente Brașov

“Înainte de I.D. Fest, de obicei ne acordăm o săptămână de repetiții în care ne fixăm toate momentele, relațiile și ne conturăm din nou personajele. Festivalurile de teatru reprezintă oportunități de a ne face amintiri dragi, noi cu noi. Așa că, orice experiență trăită împreună, ne va aduce mereu mai aproape unii de ceilalți. Nu ne-am gândit foarte mult la ce ne poate oferi festivalul, tocmai pentru a ne lăsa surprinși și de ediția aceasta.”

A.C.T. Bacău

“Pentru noi, I.D. Fest e ca o a doua casă, datorită faptului că ne leagă amintiri prețioase de acesta. Fiind atât participanţi, cât și organizatori, experiența se dublează odată cu presiunea. Ne bucurăm să revenim cu forțe proaspete, chef de viață și o explozie de energie. Prioritizăm repetițiile, dar în același timp lăsăm loc distracției și pasiunii pentru teatru. Ne așteptăm la niște workshop-uri care să aibă ca scop exprimarea liberă, dezvoltarea și îmbunătățirea relației noastre ca trupă și nu numai.”

Atelierul de teatru Botoșani

“În atelierul de teatru sunt oameni pasionați de ceea ce fac. Lucrul nu se simte ca o povară, ci ca o pauză de la toate problemele. Pentru participarea la festival ne pregătim prin repetiții intense și prin joculețe care ne întăresc mai mult ca trupă. În opinia noastră, un spectacol să fie reușit necesită în primul și-n primul rând lucru în echipa cu drag și pasiune, iar activitățile de genul ne ajută la acest capitol. Sperăm ca în ediția de anul acesta să ne aprofundăm cunoștințele legate de teatru, să cunoaștem persoane noi și să ne dovedim încă o dată că putem.”

Trupa Mircea Albulescu din Câmpina 

“Ce facem ca să ne pregătim? Repetăm dimineața, repetăm ziua, repetăm noaptea, repetăm în somn, repetăm la petreceri, repetăm în sala de repetiții, repetăm în alte săli, repetăm în gând, repetăm în suflet.

Ce așteptări avem? Să se întâmple la premieră cel puțin un lucru pe care nu l-am repetat, pe care nu l-am anticipat, pe care nu ni l-am imaginat și să trecem cu bine prin asta. Apoi, să petrecem. Să petrecem cum numai la I.D. Fest se petrece! Ce am dori să experimentăm? Să trăim din plin festivalul, să descoperim ceva nou în fiecare spectacol, la fiecare petrecere, în fiecare zi de workshop. Ca de fiecare dată!”

Fie că ești participant, organizator sau trainer, bucuria și nerăbdarea te cuprinde atunci când îți amintești că vei putea avea parte de experiența I.D  Fest 24. Ne așteaptă încălzirile de dimineață, workshop-urile care au drept scop explorarea, gestionarea și exteriorizarea sentimentelor, dar și unele active, menite să-ți antreneze atât corpul, cât și pofta de viață. Cât despre trupe, ne bucurăm să le avem aproape și să împărțim bucuria de a ne exprima liber, fără să fim judecați, de a fi noi înșine și de a ieși din zona de confort.