Categories
Blog

Povești din culise: Amprente & Heavenly Hell

Povestea I.D. Fest de anul acesta avansează ușor, ușor spre noi etape, unde oameni străini devin un tot unitar. Sunt conectați prin sufletele ce bat acum în ritmul aceleași melodii și prin pasiunea neîncetată pentru teatru. Această conexiune unică și profundă a fost resimțită de trupele Amprente și Heavenly Hell, care se întorc pe planeta noastră pentru a planta noi gânduri și idei ce se vor agăța și metamorfoza în noi decoruri. Care este povestea lor? Cu ce așteptări au călătorit până aici? Este timpul să aflăm până ne revedem data viitoare.

Amprente Brașov

Fiind înființată în anul 2002, trupa Amprente a reușit să lase „amprente” adânci în lumea teatrului. Au pus pe scenă peste 20 de spectacole, fiecare aducând cu sine o viziune autentică asupra lumii. Participând la o varietate de festivaluri, aceștia au prins rădăcini în pasiunea pentru artă și teatru. Ingredientele unice ale trupei: sinceritatea, îndrăzneala și stângăcia, au contribuit la farmecul său aparte.

Trupa Amprente aduce pe scena Teatrului Bacovia un spectacol cu totul deosebit –  „FRAGIL”. Piesa își are inspirația în propria lor viziune artistică, fiind în colaborare cu elevii Liceului Vocațional de Arte Plastice “Hans Mattis-Teutsch” din Brașov. Spectacolul „FRAGIL” își are baza în universul psihicului uman, a curajului și sensibilității noastre, explorând natura latentă și manifestă a acestuia, gândurile despre prieteni, profesori și părinți. Cu un colectiv talentat și dedicat, spectacolul îi aduce în distribuție pe: Daria Bugnar, David Gătejel, Andrei Amitrului, Bogdan Corboș, Miruna Brescan, Teodor Petriceanu, Bogdan Banciu, Ana Băjenescu, Marta Puiu, Andrei Măhălean, Maria Oloeriu, Sofia Coman, Teodor Bucur.

Cu cea de a 24-a ediție a festivalului I.D. Fest, tinerii artiști ai trupei au intrat încă din prima zi în atmosfera cosmică a acestei ediții, fiind primiți într-o călduroasă îmbrățișare de traineri. Dar ce face experiența I.D. Fest atât de nemaiîntâlnită pentru participanții noștri, lăsând o amprentă atât de mare asupra lor? 

“Este un festival în care te retragi în foișor și dansezi, iar apoi ai conversații profunde pe o bancă. În care începi să plângi în timpul atelierului pentru că ai memorat forma mâinilor celor din trupă. În care simți capul celui din stânga sau din dreapta pe umărul tău. Unde de-abia aștepți să vezi din nou oameni.”

Aceștia vor urca pe scenă pe 27 august la ora 14:30, pregătiți să arate publicului o viziune cu totul specială, ce va planta în casa Bacovia noi amintiri și perspective.

Heavenly Hell Timișoara

Heavenly Hell nu este doar o trupă de teatru – este o familie în care artiștii împărtășesc pasiunea pentru teatru. De peste două decenii, aceștia evadează din monotonia cotidianului, lăsându-și imaginația să zboare liber. S-au specializat  în regie, scenografie, artă teatrală și, desigur, în arta improvizației. Cu pasiunea lor pentru artă, tinerii artiști  au reușit să trezească gânduri, să aducă emoții și să redefinească limitele artei scenice.

Într-o atmosferă învăluită de întuneric, un bar sărăcăcios devine scena unui spectacol care va dezvălui secrete adânc îngropate. “Recviem”, un spectacol semnat de trupa Heavenly Hell, aduce în prim-plan o galerie de personaje misterioase, fiecare cu propriile lor povești întunecate. Cu fiecare cuvânt rostit, cu fiecare gest și privire, pânza subțire a iluziei se destramă, dezvăluind adevăruri dureroase și dezamăgitoare. ”Trecutul le va decide viitorul”. Tinerii împărtășesc nu doar pasiunea pentru procesul artistic teatral, cât şi cea legată de scrierea dramaturgică. Din nimic, reușesc în fiecare an să creeze noi taine ale artei. 

‘’Este chiar unul dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai tare. Este modul în care ai oportunitatea să aduci o poveste nouă pe lume, pe care să o pui pe scenă și să i-o transmiți unei audiențe exact așa cum vrei tu, la nivel de trupă, fără nici o barieră a unui text. Tot ce vrei se poate face.’’ Cu istoricul dramaturgic în spate, trupa Heavenly Hell va juca spectacolul ‘’Recviem’’ cu distribuția: Tatiana Lazăr, Karina Caragea, Maya Morun, Bianca Ababei, Voicu Dumitras, David Secosan, Anastasia Plesa, Victor Bortea, Tijana Stetco.

 Când orologiul anunță ora 16:30, Heavenly Hell intră în lumina reflectoarelor. Așa că vă așteptăm pe data de 26 august unde vom fi martorii unei manifestări artistice de excepție. 

 Cu povești și spectacole fascinante, oameni conturați de un talent inedit, actori și dramaturgi, festivalul continuă alături de trupele noastre. Fiecare perspectivă adusă creează experiențe magice, adăugând I.D. Fest în povestea lor, iar pe ei, în a noastră. Dar festivalul nu s-a terminat încă. Stelele sunt încă pe cer, luna încă bate ca un reflector pe scenă, iar noi vom fi tot aici.

Articol redactat de Brătescu Ștefania, Turcea Nayra și Raluca Sandu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.