Categories
Blog

O vacanță de Crăciun

Cu toții așteptăm un singur lucru – vacanța, fie ea de o zi, o săptămână sau câteva luni bune. Și o aștepți, o tot aștepți, începi să numeri zilele, îți vine să te învârți ca un titirez căci nu mai vine odată și ce să vezi, când n-o mai aștepți, vine în sfârșit. Dar acum ce? A venit, ești atât de entuziasmat că n-o să-ți mai vezi colegii enervanți, nu mai trebuie să te ridici din pat înaintea oricărei vietăți și totuși nu știi cum să te bucuri din plin.

Crăciunul cel de toate zilele

În cazul în care nu trăiești în Africa de Sud, unde de Crăciun se mănâncă larve de molie, ori îți ascunzi bine măturile în speranța că nu le va găsi nicio vrăjitoare, tradiție tipică norvegienilor, probabil te mulțumești cu un castron bine meritat de salată boeuf și câteva filme specifice anotimpului de pe Pro TV.

În România, tradițiile încă persistă, în special în mediul rural, însă nici orășenii nu se lasă pe din lături. Astfel că, suntem renumiți pentru pregătirile astronomice pentru trei zile magice de Crăciun : ne întoarcem casa la 180 de grade și simțim că urmează să ne cadă toate cele zece degete de la frământatul cozonacilor. Am fost crescuți în spiritul acesta, sărbătoarea fiind echivalentă cu multă mâncare bună, însă nu doar în asta stă magia acestei sărbători.

Simplitatea este răspunsul!

Iată 3 idei pentru un Crăciun plin de momente mici, care contează cu adevărat :
1. Dacă și tu te numeri printre cei care merg cu colindul, ce-ai zice dacă, o parte din averea colosală pentru care ți-ai epuizat corzile vocale, să o pui deoparte pentru o persoană care are cu adevărat nevoie. Nu trebuie să-i cumperi o curea Gucci, te asigur că vei obține un zâmbet cald, că-i vei reda speranța chiar și preț de 5 minute, pentru orice fleac pe care vrei să il oferi. Dar nu uita, împachetează-l frumos!
2. De câte secole nu ți-ai mai văzut bunicii? Du-te la țară, în celălalt capăt al orașului, ia trenul în cazul în care sunt departe și strânge-i în brațe. Atât. Cu siguranță va însemna cât o mie de cuvinte. Poate te faci și tu cu un cozonac și niște sărmăluțe la pachet.
3. Fă un om de zăpadă – că tot e mare zarvă cu apariția filmului Frozen 2, și ce e mai carismatic decât Olaf? Chiar dacă pare banal, să știi că niciodată nu strică puțină deconectare de la tot acest haos în care ne învârtim. Nu uita să-i pui un fular, să-i țină de cald!

Cu toții avem impresia că trebuie să realizăm lucruri mărețe pentru a ne simți împliniți, însă ce e cu adevărat important, sunt acele momente din viață în care simți că timpul s-a oprit și ești doar tu cu zâmbetul pe buze privind tot ce te înconjoară, analizând și apreciind fiecare detaliu.

Articol scris de Crețu Lorena

Leave a Reply

Your email address will not be published.