O altfel de tabără

În general, ar fi greșit să presupunem că absolut toți oamenii ar avea păreri total comune despre ceva anume. Totodată, eu însămi, o simplă adolescentă ce parcurge cu delicatețe și, parcă cu timiditate, primii ei pași pe calea cunoașterii și a dezvoltării sinelui, am curajul să asum urmatorul lucru, și anume: În timpul fiecăruia dintre noi pe Pământ, există oportunități, șanse de a descoperi ceva nou, inovativ, care ne va schimba anumite percepții, viziuni sau chiar o parte din viață, oricât de mică ar fi ea. Cu toate acestea, în cazul de față, nu am intenția de a vă concentra atenția pe ganduri similare, ci pe exact aceleași sentimente dulci care au rămas în sufletele tuturor participanților după experiența trăită. Ați ghicit, făceam referință la unicul Training Camp, care s-a desfășurat în această lună, timp de 4 zile, la Durău… O tabară aparent simplă, totuși cu o complexitate aparte, ceea ce va stârni organizatorilor amintiri frumoase pentru mult timp și prin care s-au putut lega relații solide și memorabile între aceștia.

OMOGENIZAREA ECHIPEI – WORKSHOPURI

După o perioadă de analizare, pot afirma că Training Camp-ul are la baza sa echilibrul perfect ȋntre distracție și muncă. Pe parcursul celor 4 zile, s-au desfășurat o diversitate de workshop-uri interactive, acestea reușind să mențină ȋn mod constant entuziasmul tinerilor. Ȋncă din momentul sosirii la destinație, aceștia au fost ȋntâmpinați cu un prim workshop, anume Treasure Hunt-ul. Acesta, pe lângă restul workshop-urilor, a avut menirea de a testa perspicacitatea și de a iniția adolescenților ideea de lucru in echipă, fără de care nu ar fi reușit să finalizeze competiția ȋn mod victorios.

Cu toate acestea, scopul evident al Training Camp-ului –cel de omogenizare al ȋntregii echipe- nu ar fi fost atins fără ca cele 6 departamente: publicitate, foto-video, ITS, logistică, grafică și redacție să aibă parte de o perioadă de timp acordată activităților ce vizeaza dezvoltarea personală și a abilităților ȋn domeniul respectiv. Astfel, workshop-urile pe departamente au jucat, pe departe, un rol important privind și ȋmbunătățirea relațiilor ȋn fiecare departament, adolescenții realizând, la urma urmei, că toate departamentele reprezintă, prin farmecul propriu, o a doua familie.

IMPACTUL IEŞIRII DIN ZONA DE CONFORT

Conform spuselor participanților, au existat anumite workshop-uri care, realmente, au reușit să ȋi pună ȋn dificultate. Ȋn ciuda acestui fapt, prin intermediul lor, au ȋnvățat ce ȋnseamnă ȋn adevăratul sens spiritul de echipă și răbdarea, luând, totodată, o pauză de la spațiul dominat de mundan și formând o legătură indestructibilă cu trainerii –organizatori ai edițiilor anterioare- sau cum le-ar spune ȋnvățăceii, “altfel de profesori”.

La finalul celor 4 zile, atât trainerii, cât și participanții și-au expus punctul de vedere despre ce ȋnseamnă pentru ei Training Camp-ul. Chiar și pentru mine, acest lucru este dificil, și, cel mai probabil, nu va exista vreodată un răspuns concret. Training Camp-ul nu a avut, nu are și nu va avea o definiție, deoarece, ȋn doar câteva zile, ȋn lăuntrul fiecăruia se manifestă o infinitate de sentimente, cum ar fi dragostea prietenească, satisfacția muncii, răbdarea de fier și, odată cu trecerea timpului, ȋși face simțită prezența dorul: dorul de meleagurile liniștite, dorul de timpul petrecut cu oameni de valoare, dorul de vremurile juvenile. De aceea, chit că perioada lor de participare directă ȋn cadrul festivalului s-a scurs, majoritatea trainerilor se ȋntorc anual, cu ușurință, după posibilități, ȋn locul ȋn care ei ȋnșiși s-au descoperit și s-au format, pentru a-i ajuta pe tinerii participanți ȋn care ei se regăsesc “să ȋși crească aripile” și să aibă parte de “un zbor” cât mai lin, atât pe durata Fest-ului, cât și ȋn viață.

PARTICIPANȚII NU VOR UITA VREODATĂ…

Citându-l pe Blaga,

Amintirea reprezintă sera fericirilor trecute.

Cu toate acestea, amintirile din Ingenious Drama nu vor fi niciodată o fericire ce aparține trecutului, din contra, această fericire ȋși găsește ȋntotdeauna un loc special ȋn inimile și sufletele celor care au ocazia să trăiască o asemenea experiență ȋn adolescență. Amintirile din Training Camp au o frumusețe aparte, căci ele reprezintă baza amintirilor din festival, și pe cele mai frumoase amintiri nu se va pune praful niciodată.

Articol scris de Mara Zaharia

Leave a Reply

Your email address will not be published.