Categories
Blog

Jurații ediției 23 I.D. Fest

  • Coca Bloos
  • Horia Suru
  • Nona Rapotan
  • Isabela Neamțu

Cea de a 23-a ediție I.D. Fest aduce la aceeași masă personalități importante din sfera teatrului. Juriul a acceptat invitația de a participa la dezvoltarea tinerilor artiști din cadrul festivalului.

Coca Bloos

Cea mai importantă personalitate a festivalului, președinte de onoare a comisiei de jurizare, doamna Coca Bloos are rolul de cel mai vechi jurat I.D. Fest.

Aceasta este de 33 ani titulară în unul din cele mai importante teatre din România, ”Teatru Mic” din București, și a câștigat în 2007 premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la festivalul Comediei Românești FestCo.

Horia Suru

Unul dintre primii participanți ai festivalui de teatru I.D. Fest, Horia Suru a putut să observe diferitele generații de voluntari cum evoluează de la an la an și modul în care festivalul reușește să adune atâția tineri iubitori de teatru.

Deși este la bază actor, acesta s-a remarcat prin numeroase piese de teatru și prin talentul său de a crea șcenarii uluitoare ce au lăsat publicul cu gura căscată, unul dintre cele mai distinse premii fiind UNITER 2022 pentru cea mai bună regie.

Nona Rapotan

Nona Rapotan este critic de teatru, coordonatoare a Bookhub.ro de 6 ani și o bună cunoascătoare a mediului teatral românesc contemporan.

Aceasta este foarte pasionată de orice înseamnă artă și cultură, distribuindu-și timpul într-un mod excelent pentru toate pasiunile sale și iubind să vada noi talente pe scenile teatrelor. Pasiunea sa pentru literatură este la fel de nemărginită precum pasiunea dumneaei pentru teatru.

Isabela Neamțu

Absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografie din București, și-a făcut debutul în „Clockmaker” la vârsta de 20 de ani.

Aceasta ne oferă de asemena o performanță uimitoare în filmul  ”Clouds of Chernobyl” care a fost proiectat de două ori în cadrul festivalului la Teatrul Municipal Bacovia. În prezent, aceasta este actriță titulară a Teatrului C.I. Nottara din București, fiind una din cele mai cunoscute artiste din România. Isabela Neamțu iubește să lucreze cu tinerii pasionați de artă și are un loc special în inima ei pentru cei care aleg calea artei.

Aceștia sunt cei patru jurați care își vor da verdictul asupra spectacolelor din acest an. Plini de iubire pentru artă, dar mai ales pentru tinerii actori amatori, vor da premiile și startul manifestării artistice pentru mulți dintre cei ce își doresc o carieră în lumea teatrului.

Articol scris de Teodora Chițeș

Leave a Reply

Your email address will not be published.