Categories
Blog

Conceptul ediției 24 I.D. Fest – Un nou univers

Un simplu număr: 24. O simplă dorință: înapoi în I.D. Fest. Ajunși la o nouă ediție, ne îndreptăm cu pași repezi, dar mărunți spre un nou loc, aproape o nouă dimensiune. Am mai văzut-o cândva, poate acasă, stând și scormonind idei pe o foaie de hârtie. Am mai văzut-o pe scenă, înconjurați de replici și lumini ce eclipsează lumea din jurul nostru, aduncând-o într-un singur moment unic și de nepierdut, mai mult decât o amintire.

În acest spațiu plin de artiști și admiratori ai artei, trupele se îmbarcă spre a descoperi lumea palpabilă a festivalului mult așteptat. O lume pe care au mai văzut-o, dar care se simte diferit, nu prin aspect, ci prin modul său nou de abordare. Și odată intrat, ești pregătit de noi experiențe pe care nu le vei reîntâlni în niciun alt loc, nici traversând întregul univers. Atunci când luminile se sting, spectacolul e pe cale să înceapă.

Anul acesta, I.D. Fest este despre schimbul de experiențe, este despre oamenii pe care îi vei cunoaște doar câteva zile, sau pentru restul vieții tale. Tema noastră înglobează un spațiu ale cărei mici planete se învârt în jurul unei singure idei: teatrul. În acest spațiu, artiștii cunosc alți artiști, ce arată la fel, dar simt diferit fiecare moment. Aici, micile lumi se unesc și se completează într-un singur loc aducând în centru o idee atât de simplă, aceea de a învață când să scrii finalul poveștii și să te întorci acasă. Învățăm deci, cu fiecare pas, cu fiecare respirație și urmă de creativitate, să dăm tot ceea ce avem din noi și să inhalăm fiecare clipă într-o inspirație ușoară, iar apoi expirăm, dându-i drumul. Aici învățăm despre cultivarea experiențelor, ca o sămânță plantată adânc în pământurile noastre. Totodată, oferim și noi propria noastră sămânță, iar prin plantarea ei, vor ieși experiențe neîntâlnite, într-un loc complet străin: înapoi la voi acasă. Astfel, atunci când totul se termină, când finalul a fost scris iar artiștii s-au întors pe planeta lor, amintirea rămâne vie. Frumusețea festivalului este creată de efemeritatea sa. Fiecare experiență este unică, pentru că se termină, iar acolo unde roadele cresc, unde arta înflorește, noi suntem din nou împreună.

Înscrierile se apropie așa că este timpul să inspirăm aerul festivalului, iar odată cu expirația să ne desprindem ușor, lăsând plantate amintiri ce vor crește, până data viitoare când ne revedem.

Articol redactat de Brătescu Ștefania