Categories
Blog

1 Decembrie prin ochii tinerilor

1 decembrie, Ziua Națională a României semnifică ziua în care românii de pretutindeni se înfrățesc în simțire, ziua în care,din punct de vedere spiritual, toți suntem mai buni, ziua în care,noi, românii, am reușit să arătăm lumii că suntem, într-adevăr, uniți.

Ce semnifică această zi prin ochii tinerilor?

Când vine vorba de Ziua României, majoritatea tinerilor nu au același sentiment de mândrie profundă față de țara lor, precum îl aveau părinții și bunicii lor. Într-o țară în care o bună parte a obiceiurilor sunt împrumutate din alte societăți, mai este loc oare de tradiții și patriotism?!

Prin prisma unor aspecte, țara noastră nu mai reușește să țină pasul cu celelalte țări, însă aici este locul unde ne-am născut, dezvoltat și ne vom cunoaște desăvârșirea alături de cei dragi.

Deși unii tineri sunt nepăsători în privința acestui subiect, o parte a generației tinere muncește cu ardoare, dorindu-și să-și clădească un viitor în România sub deviza “Nicăieri nu-i ca acasă.”

 Cuvinte din istorie

După spusele lui Eminescu:

Patriotismul nu este iubirea țărânei,ci iubirea trecutului. Fără cultul trecutului nu există iubire de țară.

Cu toate acestea, noi, adolescenții din ziua de azi, avem tendința de a ne concentra prea mult pe viitor, pe ceea ce urmează să se intâmple, în loc să ne bucurăm de prezent și să fim recunoscători față de evenimentele trecutului, fără de care nu am fi ajuns unde suntem în acest moment.

Chiar dacă acum nu trăim cele mai faste momente ale istoriei, suntem convinși că tinerețea, optimismul si debordanța generației noastre vor construi o nouă imagine României, cea a respectului  și a responsabilității.

Cu siguranță, România se va “însănătoși” la un moment dat, chiar dacă nimeni nu poate prezice momenul revenirii acesteia din mica hibernare…1 Decembrie este cel mai bun moment pentru acest început!

Articol scris de Mara Bălăiță și Mara Zaharia

Leave a Reply

Your email address will not be published.