Categories
Blog

Muzica, un stil diferit de viață

Muzica (din gr. Mousike) reprezintă arta de a exprima sentimente, stări și idei cu ajutorul sunetelor combinate într-o manieră specifică, fiind plăcută auzului…sau încă o definiție la care societatea s-a limitat privind această artă. Muzica este mai mult decât atât, este, mai exact, “limba îngerilor” , o limbă pe care, ulterior, lumea a început să o înțeleagă, nu prin înțelesul concret al cuvintelor, ci prin faptul că oglindește toate ondulațiile misterioase ale sufletului, fără putință de prefăcătorie. Astfel, fiecare dintre noi își poate crea propria definiție a acestei arte în funcție de ceea ce simte. De aici ne dăm seama că, prin ambiguitatea sa, muzica nu este ceva concret, este de fapt ceva frumos.

GUSTURILE MUZICALE NU SE DISCUTĂ!

Se spune că genul de muzică pe care îl asculți cel mai frecvent dezvăluie, fără să îți dai seama, câteva lucruri despre tine. Cel mai frumos lucru pe care muzica îl pune în lumină este că toți suntem diferiți și că, în același timp, toți deținem farmecul propriu, acela prin care ne diferențiem, prin care ne individualizăm, care ne face să simțim că suntem într-adevăr oameni. Dacă ar fi să ne imaginăm tabloul societății ilustrat pe o pânză, am ajunge la concluzia că nu este perfect, dar măcar nu este o utopie. Fiecare reprezintă o pată diferită de culoare, iar cât timp oferim ce am avut mai bun, trebuie să ne mulțumim cu rezultatul și data viitoare să încercăm și mai mult. La fel este și în muzică: niciun cântec nu este perfect, mereu va exista loc de “mai bine” , însă trebuie să învățăm să apreciem muzica ca un întreg, trebuie să înțelegem că în spatele fiecărui cântec, oricărui gen ar aparține acesta, este foarte multă muncă: cel care compune versurile își exprimă gândurile pe o foaie de hârtie, iar cel care cântă își exprimă gândurile prin sunete. Mai pe scurt, dacă cineva preferă heavy metal-ul în fața oricărui alt gen, nu ar trebui să spună că o persoană care preferă pop-ul nu are gusturi. Stilul muzical pe care îl ascultăm este o alegere personală, este ceea ce ne place nouă, ceea ce ne face diferiți. Respectul care există între majoritatea dintre noi, indiferent de etnie sau de culoarea pielii ar trebui să existe și când ne referim la stilurile muzicale pe care le ascultăm.

TIMPUL TRECE, MELODIILE RĂMÂN…

Muzica ne va încânta mereu printr-o diversitate de genuri, însă, ar trebui să ne lăsam mai des purtați de ritmul melodiei noastre preferate, să înțelegem mesajul transmis, să simțim cum ni se face pielea de găină și să trăim prin muzică. Aceasta nu este doar un mod de exprimare, muzica este și un stil de viață! Cum să uiți melodia care ți-a marcat adolescența? Cum să uiți primul concert la care ai mers sau primul autograf pe care l-ai primit? Cum să uiți acea trupa care era în trend acum 10 ani? Unele melodii ne plac, însă alte melodii sunt ceva mai mult, căci ne reamintesc de anumite etape ale vieții…Timpul trece, încărcat de amintiri, iar melodiile rămân cu el.

Articol scris de Mara Zaharia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.