I.D. Fest ediția 22 – o zi la festival

Cum arată cea mai încărcată zi din festival

Cea de-a 22-a ediție a I.D. Fest revine anul acesta cu forțe noi și cu un nou plan de acțiune – 12 trupe, 12 zile. De data aceasta, am împărțit cele 12 zile de I.D. Fest în două serii – primele 5 trupe de teatru amator au dat startul festivalului, urmând ca restul 7 să fie primite în ziua a șaptea. Cum decurge astfel o zi în care trupele vin și pleacă, iar spectacolele la teatru sunt în plină desfășurare?

26 august 2021,

8:30 a.m. – Colegiul Tehnic de Telecomunicații Nicolae Vasilescu Karpen

Bună dimineațaaaa I.D. Fest!! O dimineață corectă se începe mereu cu o cafea bună și un zâmbet și exact asta am pregătit pentru trupele participante – “1 smile, 1 coffee”. Micul dejun se servește astăzi într-un zâmbet continuu, fiind primul pas către cea mai încărcată zi din tot festivalul.

În ciuda stresului și a emoțiilor, organizatorii își păstrează entuziasmul, cu muzica răsunând la maxim din camerele de lucru. Cu pancartele și aparatele foto în ghiozdane, ne îndreptăm spre gară, unde așteptăm cu brațele deschise trupele care trebuie să ajungă din minut în minut.

Căminul freamătă de voluntarii grăbiți care pregătesc și verifică fiecare cameră pentru a le oferi participanților cele mai bune condiții pe durata festivalului. Cu textele în mână și emoțiile la pachet, participanții care vor urca astăzi pe scenă se îndreaptă spre teatru.

11:30 a.m. – Teatrul Municipal Bacovia

Intrând în teatru, se aprind reflectoarele și întreaga sală prinde viață. Primul spectacol în agendă este cel al trupei InTheSpot Bacău, care se termină în aplauzele rapide ale organizatorilor, întrucât au foarte puțin timp la dispoziție să pregătească scena pentru One Man Show-uri.

Voluntarii care stau la intrare numără frenetic fiecare persoană care intră în teatru, având cutia de măști la purtător. Totul este într-un ritm alert între OMS-uri, iar vremurile grele cer măsuri disperate, așa că intrăm și la lumini – „Nu m-a deranjat să stau la lumini, că oricum îmi doream să învăț și chiar a fost amuzant că m-am împrietenit și cu domnul luminist!”, spune Ilinca Tuluș, voluntar I.D. Fest. Într-o pauză binemeritată, organizatorii aduc la teatru un prânz cald și o vorbă bună pentru participanții care își așteaptă emoționați rândul la scenă.

15:30 p.m. – Colegiul Tehnic de Telecomunicații Nicolae Vasilescu Karpen

Curtea este plină de bagajele participanților care își vor face check-in-ul la cămin, dar nu înainte ca toată organizarea să fie testată de covid. Cu cea mai mare eficiență, împărțim welcome pack-urile trupelor de teatru și îi conducem la camerele care le-au fost alocate.

Pentru că șase zile de I.D. Fest nu au fost suficiente, cei din Brainstorming București poartă în continuare cu ei spiritul festivalului în Bacău, spunându-ne că „cele mai frumoase amintiri ca trupă le avem din I.D. Fest” și cu cea mai mare sinceritate mărturisindu-ne că „le place mai mult la Bacău decât în București. Este ceva diferit aici”.

20:30 p.m. – Teatrul Municipal Bacovia

Adus din Iași de către Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, spectacolul invitat „Fenomen Tropical” umple întreaga sală de teatru.

Spectatorii așteaptă cu sufletul la gură să înceapă o adevărată operă de artă care este caracterizată de jocuri de lumini exotice și un decor care pare că este desprins dintr-un alt univers. Distracția și voia bună care, în acest context, sunt contagioase, se teleportează înapoi la cămin, unde începe, încă o dată, petrecerea.

După o zi atât de încărcată fizic și emoțional de festival, pui capul pe perna unuia dintre cele șase paturi din camera înghesuită de cămin, închizi ochii și visezi. Nu mai resimți oboseala pe care ai acumulat-o de-a lungul zilei. Acum ești liber și gândurile îți zboară la un singur lucru: experiența I.D. Fest – voluntariat, clipe de neuitat, dar cel mai important, familie!

Articol scris de Aida Akil

Citește și:

http://idfest.ro/2021/09/10/editia-22-i-d-fest-se-intoarce-acasa/

https://idfest.ro/2021/05/30/voluntariatul-din-suflet-pentru-suflet/https://idfest.ro/2021/08/07/viata-din-spatele-instagramului-aesthetically-boring/

Leave a Reply

Your email address will not be published.