Categories
Blog

Voluntariat – Din suflet pentru suflet

I.D. Fest- Cea mai mare organizație de voluntariat pentru liceeni din Bacău- 2021

Unul dintre cele mai renumite festivaluri de teatru din România, I.D. Fest este festivalul organizat de tineri pentru tineri din Bacău, care găzduiește trupe de teatru amator din toată țara. Astfel, timp de 10 zile la sfârșitul verii, trupele participante susțin spectacole la Teatrul Municipal Bacovia, unde sunt organizate și spectacole invitate  (One Man Show-uri, Stand Up Comedy).

Cum faci voluntariat în I.D. Fest?

6 departamente, 6 opțiuni de voluntariat

Echipa de voluntari I. D. Fest este împărțită în 6 departamente, ca fiecare să îl aleagă pe cel care i se potrivește cel mai bine.

 • REDACȚIE– pasionați de scris, voluntarii din departamentul de redacție se ocupă de comunicate de presă și articole care abordează o multitudine de subiecte.
 • ADVERTISING (Publicitate)- cei care se ocupă de promovarea festivalului pe social media.
 • ITS (Lucru Manual)- ei sunt cei care ne surprind de fiecare dată cu decorurile minunate pentru party-uri și activități.
 • CREATIVE (Grafică)- realizează atât grafica postărilor, cât și afișele de la care nu îți mai poți lua ochii.
 • FOTO- VIDEO– cu camera în mână, cei de la Foto-Video sunt mereu pregătiți să imortalizeze momentele extraordinare pe care le petrecem împreună în cadrul activităților, workshop-urilor și party-urilor.
 • LOGISTICĂ (Secretariat)- oamenii din umbră, a căror contribuție este imensă! Tot ce înseamnă liste, tabele și organizare face parte din aria lor de desfășurare.

Proiecte anexe- Voluntariatul nu se oprește aici

Ingenious Film Festival (vezi mai mult: https://s9.ro/1g0j)

Beyond Ingenious – teatru în penitenciar.

Comedie marca I.D. Fest (vezi mai mult: https://s9.ro/1g0k)

I.D. Fest Community (vezi mai mult: https://s9.ro/1g0l)

Zid Art (vezi mai mult: https://s9.ro/1g0m)

I.D. Fest- o scurtă istorie

I.D. Fest a fost înființat în anul 1997 la inițiativa unor tineri pasionați, menținându-se de atunci printre cele mai cunoscute și compacte festivaluri de teatru din țară. Acesta face parte din asociația Ingenious Drama, recunoscută pe baza vechimii și numeroaselor proiecte anexe organizate de-a lungul timpului. I.D. Fest reușește să își continue activitatea și pe parcursul perioadei pandemice, fiind unul dintre cele două festivaluri care au reușit să se desfășoare.

Știați că…

 • Ingenious Drama Festival a luat naștere în anul 1997 datorită unui grup de tineri pasionați de teatru?
 • Festivalul adună în fiecare vară nume mari ale teatrului românesc precum Marian Râlea, Coca Bloos și Florin Piersic Jr.?
 • Din anul 1997 şi până în prezent, interesul tinerilor pentru teatru a crescut, festivalul ajungând de la o mână de oameni, la un eveniment ce implică nu mai puțin de 70 de voluntari, toţi liceeni?
 • Încă din liceu, Horia Suru a lucrat ca actor independent, fiind totodată și organizator al festivalului I.D.Fest?
 • Actor de film și teatru, Adrian Titieni, a fost prezent pentru prima oară la festivalul nostru susținând și un masterclass pentru tinerii participanți ai I.D. Fest 19?
 • Sprijinit de British Council, festivalul s-a remarcat, pe lângă ingeniozitate, și prin faptul că este singurul organizat în totalitate de adolescenți?

Leave a Reply

Your email address will not be published.