An de an sutelor de participanți le este deschisă calea de a cunoaște oameni și de a forma experiențe de neuitat, de a învăța lucruri noi prin intermediul festivalului, cu ajutorul trainerilor. Implicându-se pentru a le oferi adolescenților cele mai bune amintiri, aceștia modelează festivalul anual până la ajungerea lui la cea mai bună formă posibilă.
Alexandru Ivănoiu, fondator al Teatrului Improbabil, care are ca scop reinterpretarea teatrului radiofonic, se întoarce și anul acesta pentru a ajuta tinerii actori. Acesta a urmat un curs al Universității din Vienna pentru management cultural și unul al Academiei Schimbării (Centrul Cultural Cluj), tot de management cultural intitulat „Cultura ca serviciu public”, în urma studiilor ce privesc teatrul.
Kiki (Cristina) Simion, a cărei porecle o păstrează chiar din clasa întâi, este absolventă in anul 2019 a UNATC, secția actorie. Ea este devotată artei încă din primii ani de viață, și împărtășește o pasiune aparte pentru spectacolele internaționale.
Minodora Broscoi, actriță la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, nu lipsește nici anul acesta din familia trainerilor, implicarea sa fiind neîntreruptă. Fostă studentă a facultății UNATC, Minodora se mândrește nu doar cu rolul de actrița, dar și cel de trainer și instructor de pilates.
Eva Cosac, cunoscută pentru apariția sa in serialul Pro TV, “Videochat”, și pe podiumurile teatrelor, i se va alătura lui Vlad Pânzaru pentru a crea o echipă ambițioasă de traineri. Studentă la actorie în urma activării în trupa “Brainstorming” timp de 4 ani, Eva arată mare pasiune față de artă nu doar prin interesul către teatru, ci și de poezie. Alături de Catrinel Rădoi, aceasta a publicat o carte de poeme, intitulată “Tot ce am reusit sa strangem”.
Vlad Pânzaru, născut în Roman, este absolvent al UNATC la clasa profesorilor Mihaela Sîrbu și Florin Grigoraș, și a luat parte în o varietate de filme și spectacole de teatru. Fiind coechipier chiar al partenerei sale de scenă în “Wasted” și “Romeo și Julieta”, Vlad este așteptat cu brațele deschise, fiind deja familiarizat cu împrejurimile.
Bogdan Iancu, a crescut în București, unde s-a regăsit în teatru încă de mic copil, atunci având oportunitatea să joace si în primul său film, ‘Ho Ho Ho’. Câștigând inimile spectatorilor, cariera sa s-a dezvoltat complex, prin rolurile sale din reclame și chiar și filme recunoscute cu premii. Acesta a absolvit UNATC in anul 2022.
Tiberius Zavalea a crescut în cadrul teatrului prin trupa orașului său natal , “Aici” Constanța. Chiar dacă actorul este de părere ca nu “a ales viața de actor, ci aceasta a ales-o pe el”, talentul acestuia cu siguranță a jucat un rol important în a ajunge pe scena a două festivaluri de teatru încă din clasele gimnaziale. La momentul actual Tiberius este student la UNATC, și i se va alătura I.D Festului și anul acesta.
Ștefan Huluba, a ajuns să joace roluri complet diferite față de meseria pe care și-ar fi dorit să o aibă când era copil, cea de preot, dar și-a urmat visul din adolescență ce i-a oferit succesul și dragostea față de ceea ce face. Acesta nu își ocupă timpul doar cu rolurile în spectacole de-a jurul României, ori singur, ori împreună cu trupa acestuia de improvizație “Backstage Boys”, ci este și angajat al Teatrului Bacovia și susține cursuri de improvizație pentru adolescenți.
Teodora Dinca și-a dat seama că teatrul este făcut pentru ea de la primul său rol, atunci când era la grădiniță. Urmându-și visul în continuare, aceasta a absolvit UNATC, secția actorie, iar acum este actriță pe cele mai cunoscute scene din România, unde colaborează și cu Teatrul Improbabil. După terminarea masterului, Teodora și-a deschis un nou spațiu cultural în București, în Centrul Vechi, la Cafeneaua Veche 9, din dorința de a ieși din zona ei de confort.
Bianca Nițu se reîntoarce la I.D Fest pe post de trainer, pentru a pune în practică Abilitățile pe care le-a căpătat și ca participantă la festival. Fiind fostă membră a trupei “Drama Club” și absolventă a Univeristății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L. Caragiale” București, Bianca este pregătită pentru a participa la festival dintr-o altă perspectivă, cea de trainer .
Fiind deschiși la posibilitatea de a afla mai multe despre ei, de a lucra în echipă, și de a evolua în lumea teatrului, participanții I.D Fest sunt, cu siguranță, nerăbdători să îi cunoască pe traineri. Aceștia vor fi cei care îi vor îndruma și ajuta pe parcursul festivalului, și fără de care s-ar desprinde o mare bucată din universul festivalului.
Articol redactat de Ana Maria Gheorghiță